Det ser ud til, at du befinder dig i <country>

Find lokale oplysninger på din TENA markedsside.

Blæretræning, bækkenbundsøvelser og behandling


Der er mange forskellige behandlinger til rådighed, men du kan også udføre øvelser og træne for at reducere nogle af problemerne.

Person, der laver pilates med fødderne på en pilatesbold.


Bækkenbundstræning

Bækkenbundstræning betyder, at du styrker de muskler, der støtter urinrøret og blæren, ved at udføre gentagne, frivillige sammentrækninger for at styrke disse muskler, der er nødt til at være stærke for at forhindre ufrivillig vandladning.
 
Blæretræning betyder, at du træner dig selv til at genvinde kontrollen over din blære ved at planlægge og holde øje med, hvor meget tid der går mellem toiletbesøg. Hvis du drikker halvanden liter vand om dagen, er det normalt at skulle på toilettet op til otte gange. Hvis du har brug for at tisse hyppigere, kan du muligvis have glæde af blæretræning.
 
Ved blæretræning skal du lægge mærke til mønstre for ufrivillig vandladning og lære nye vaner med hensyn til at tømme din blære. Det betyder at undgå toiletbesøg ”for en sikkerheds skyld”, samt hastige besøg i sidste øjeblik. Under træningen træner du blæren til at indeholde større mængder urin, og du forlænger tiden mellem toiletbesøg. Du kan f.eks. prøve at distrahere dig selv og knibe bækkenbundsmusklerne, i stedet for straks at skynde dig på toilettet, når du føler trang. Det kan også hjælpe at planlægge toiletbesøg og føre en blæredagbog. På den måde kan du gradvist forlænge tiden mellem dine toiletbesøg og genvinde blærekontrollen.
 
Adfærdsændring betyder, at du ændrer din livsstil for at reducere, forebygge eller behandle inkontinensproblemer. Eksempler omfatter at sørge for ikke at drikke for meget eller for lidt væske i løbet af dagen og undgå drikke, der kan irritere blæren, som f.eks. kaffe og energidrikke. Du kan også starte et træningsprogram og ændre spisevaner for at tabe vægt, hvilket sommetider bidrager til inkontinens. En anden adfærdsændring kan være at sørge for, at du har sunde toiletvaner.
 
Udover blæretræning er der et par andre behandlingsmuligheder. Biofeedback er en metode til at indsamle og måle informationer, f.eks. ved at bruge sensorer og computermonitorering i løbet af bækkenbundsøvelser, for at se, om de rigtige muskler trækker sig sammen. En anden tilgang er at bruge en anordning til vaginal støtte, for at støtte urinrøret, blæren, skeden, livmoderen og endetarmen. Andre behandlingsmuligheder omfatter injektioner af fyldstof omkring urinrøret for at tilføje mere støtte, eller forskellige typer operationer.
 
Og så kan vores inkontinensprodukter selvfølgelig også bruges til at kontrollere og håndtere dine problemer.
 
Læs mere og gå til det TENA websted, som er bedst egnet til dig.
 

Omsorg for dig

lights by TENA

Til kvinder med små lækager.
Ung modeklædt kvinde med læbestift misser i sollyset

TENA Lady

Til kvinder med urinlækage.
Mørkhåret kvinde smiler til kameraet

TENA Men

Til mænd med urinlækage.
Midaldrende mand med skæg smiler til kameraet

Omsorg for andre

TENA familieplejer

Til dig, der passer en pårørende med inkontinens.
Ældre kvinde og hendes yngre pårørende nyder hinandens selskab

TENA Børn

Til forældre, som passer børn med urininkontinens.
En 4-årig pige, der ser ud på verden med undren og nysgerrighed

Sundhedspersonale

Til sundhedspersonale, der passer personer med inkontinens.
Sygeplejerske og ældre kvinde nyder hinandens selskab

What are cookies?

Lorem ipsum dolor sit amet lorem ipsum dolor sit amet lorem ipsum dolor sit amet.