Gode råd til forældre

Gennem samtaler med forældre, sygeplejersker og lærere har vi samlet nogle nyttige tips til, hvordan du kan håndtere dit barns inkontinens.

 

Tip 1 – Gennemfør nogle praktiske ændringer. Du kan opbevare rent sengelinned i et skab i barnets værelse, så det er nemt tilgængeligt, hvis du skal til at skifte midt om natten, når du er træt. Hav også altid en ekstra dyne klar, da det ikke kun er betrækket, som bliver vådt.

Tip 2 - Invester i et produkt, som beskytter madrassen. Det kan være et underlagen eller en beskyttende rullemadras.  Og sørg for at få snavset sengetøj lagt til vask med det samme. Du kan se TENA produkterne her.

Tip 3 - Når dit barn har venner på besøg, er det en god ide lige at tjekke, at sengen er ren, så barnet ikke pludselig befinder sig i en pinlig situation over for sine gæster. Og er dit barn bekymret for, om der skal ske et uheld, mens vennerne er på besøg, kan du give ham eller hende et par TENA-underbukser med lugtkontrol på. På den måde kan barnet slappe af og være med i legen uden at skulle bekymre sig.

Tip 4 – Når barnet skal sove hos kammerater
Invester i en vaskbar sovepose. Du kan lægge et TENA-produkt ned i soveposen, eller i pyjamasen, som du også kan lægge ind i soveposen, så barnet kan skifte, uden at nogen bemærker det. Dit barn kan så bare lade bleen ligge i soveposen, når han skifter tøj om morgenen.

Tip 5 – Håndtering af lugt
Lugt er en rigtig sladrehank, så det er en god ide at bruge et rigtigt inkontinensprodukt, som kan neutralisere uønsket lugt.

Tip 6 – Væk barnet, lige inden du selv går i seng, så det kan komme på toilettet. Hvis barnet ikke kan holde sig hele natten igennem, er dette en god rutine, hvor barnet får mulighed for at tømme blæren, så I alle måske kan få en hel nattesøvn uden afbrydelser.


Tip 7 – Skal du til lægen med dit barn, er det en god ide at ringe og få en snak med lægen om situationen forud for besøget. På den måde behøver du ikke drøfte historien i detaljer foran barnet og kan således undgå, at barnet skal sidde og føle sig pinligt berørt. I stedet kan I alle tre få en åben snak om tingene uden at tale hen over hovedet på barnet..