Find det bedste inkontinensprodukt

Hvad  bør I gå efter ved produkter til pleje af inkontinens?

Måske tror du, at produkter til pleje af inkontinens mere eller mindre ligner hinanden alle sammen, men der er nogle ting, som kan gøre en betydelig forskel for det fysiske velbefindende hos den person, du tager dig af, og måske også gøre din rolle som plejer lidt nemmere. Denne sektion er en praktisk guide, der forklarer, hvilke faktorer i inkontinensbeskyttelse, der har indflydelse på plejens kvalitet, og som kan gøre det nemmere at tage sig af en inkontinent.

Den bedst mulige pleje

Den vigtigste del af god inkontinenspleje er at sikre sig, at din nærmeste har det godt både fysisk og følelsesmæssigt, og nøglen til det er at benytte produkter, som giver bedst mulig pleje og forebygger de negative følgevirkninger, som inkontinens kan have. Ting som lækage, at vågne op til en våd madras eller opleve hudirritation har fysiske, følelsesmæssige og tidskrævende konsekvenser.

Så hvordan kan man undgå disse konsekvenser?

• Beskyttelse med hurtig absorbtion til at lede urinen væk fra huden betyder, at der ikke er nogen ubehagelig våd fornemmelse eller lækage bagtil.
• Produkter designet til din nærmestes fysiske og psykiske helbred øger din nærmestes velbefindende og reducerer produktforbruget.
• En tør overflade betyder mindre risiko for hudirritation – især hvis den, du plejer, er nødt til at sidde eller ligge ned i en lang periode på grund af handicap eller skade
• Hvis din nærmeste er nødt til at blive skiftet, mens det ligger ned, kan produkter, der er designet specielt til dette mindske anstrengelsen og risikoen for rygskade.
• Færre lækager betyder mindre risiko for at vågne op til en våd madras.
• Færre lækager betyder færre natlige forstyrrelser for både dig og den, du plejer.
• Færre lækager betyder færre skiftninger og mindre tøjvask.
• Færre lækager nedsætter den frygt, som den, du plejer, måske har for at blive flov.
• Mindre hudirritation reducerer behovet for yderligere medicin til huden.
• En vådindikator kan reducere antallet af unødvendige skiftninger, hvis den, du plejer, ikke er i stand til at sige, hvornår han/hun trænger til at blive skiftet.
• At finde den rigtige sugeevne og størrelse: Du skal ikke nødvendigvis gå efter den største sugeevne, men i stedet den, der passer til behovet, og måske skal du bruge forskellige produkter til om dagen og om natten.

Effektiv pleje betyder altså, at man skal vælge en form for inkontinensbeskyttelse, som opfylder alle ovennævnte faktorer, så din nærmeste bliver så godt tilpas som muligt, og så den tid og fysiske anstrengelse du bruger på at pleje ham/hende, bliver minimal. Hvis du synes, at de produkter, du bruger i øjeblikket, ikke virker så godt som de burde, kan du snakke med din læge om at finde alternative produkter.

Find ud af hvad TENA gør for at udvikle den bedst mulige pleje under TENA-fordelene.

Alle er forskellige; se vores produktudvalg så du er sikker på, at du bruger de produkter, der passer bedst til dine og dine nærmestes behov.