Håndtering af inkontinens hos en pårørende

Hvordan du bedst tager dig af en person med inkontinens afhænger af, om han/hun er bevægelseshæmmet og hvordan deres psykiske helbred er. Måske skal du hjælpe en person, som har det godt både fysisk og psykisk, men som gerne vil have noget information og gode råd? Måske skal du hjælpe én, som lider af alvorlige fysiske problemer, som for eksempel lammelse? Eller én med en psykisk sygdom som demens eller Alzheimers? Eller én med både psykiske og fysiske lidelser? I dette område har vi samlet nogle gode råd fra professionelle i sundhedssektoren og fra erfarne plejere, som sammen dækker de 4 vigtigste scenarier for at pleje en pårørende, der lider af inkontinens, derhjemme. Vælg den beskrivelse, der passer bedst på din situation, og find praktiske tips og gode råd til, hvordan du bedst tager dig af din nærmeste.

Den person, jeg plejer, kan selv vaske sig og klæde sig på. Nogle gange kan han/hun bare ikke kontrollere sin blære.

Den person, jeg plejer, er ikke bevægelseshæmmet, men på grund af psykisk sygdom kan han/hun ikke altid gardere sig mod uheld.

Den person, jeg plejer, har ingen psykiske problemer, men er fysisk ikke i stand til selv at vaske sig, klæde sig på eller gå på toilettet.

Den person, jeg plejer, lider af en psykisk sygdom og er fysisk ikke i stand til selv at vaske sig, klæde sig på eller gå på toilettet.