The Banakekele Project – tager sig af dem, der har brug for det

De fleste beboere i Sydafrikas townships lever på et stramt budget uden ordentlig adgang til lægehjælp. Opmærksomheden omkring er lav, men påvirker stadig en stor del af indbyggerne. I 2018 satte TENA gang i en mission, der skulle hjælpe indbyggerne i Johannesburgs townships med inkontinenspleje og uddannelse. Vi kalder det The Banakekele Project, banakekele betyder på zulu “at tage sig af dem”.

Personer besøger de mobile pop-op-klinikker.

En del af fællesskabet

TENA teamet er stolt af at bidrage til Ubuntu-filosofien (et sydafrikansk koncept, der handler om forbundethed og medfølelse) og blive en del af townshipfællesskaberne ved at tilbyde basale sundhedsydelser i mobile pop-op-klinikker. Disse klinikker tilbyder basal pleje til en overkommelig pris, til personer der har behov for det. Ydelserne omfatter måling af BMI, blodtryk og blodsukker samt HIV-tests og andre basale tests. Samtidig har TENA præsenteret et nyt inkontinensprodukt, der er lige så effektivt som de eksisterende på markedet, men til den halve pris. 
En plejer viser, hvordan man bruger forskellige inkontinensprodukter fra TENA.

Lokale plejere ser forskellen

“[TENA] produktet er nemt at anvende, og det har givet mig tid til at ordne andre ting, da jeg ikke skal bekymre mig om at skifte bleen,” siger Nomusa, en sydafrikansk plejer. Phindile, der også er plejer, bemærker, at “produktets kvalitet er bedre, det holder længere og er billigere [sammenlignet med alternativerne].”  
Udsigt over de travle gader i Johannesburg.

Vi informerer indbyggerne om inkontinens

Som alle andre steder i verden er der ikke meget viden om inkontinens, og stigmatiseringen er høj. Derfor er et af hovedmålene for TENA sygeplejerskerne i The Banakekele Project at informere indbyggerne om inkontinens. 
 
Forbedret velvære i de sydafrikanske samfund 
I overensstemmelse med TENA bæredygtighedsmål om at forbedre 100 millioner menneskers velvære inden 2030 har The Banakekele Project nået mere end 16.000 personer i 100 samfund og slået dybe rødder hos indbyggerne i Sydafrikas townships.    

TENA produkter er nu mere transparente end nogensinde før.

Vi har gjort CO2-aftrykket fra TENA produkter tilgængeligt for alle, sammen med en liste over deres indholdsstoffer.

Et røntgenbillede af et inkontinensbind, der viser en detalje af fibrene i bindets absorberende kerne