Sådan tackler du lækager i overgangsalderen

Der er mange fordele ved at blive ældre. Din livserfaring giver dig ofte en god portion selvtillid og en fornemmelse for, hvad der er vigtigt i livet.  Måske er dine børn allerede voksne, og du har tid til alt det, som du udskød, imens børnene var små, eller imens du helligede dig din karriere? Nu er tiden endelig kommet til at begynde med den hobby eller tage på de rejser, som du altid har drømt om. Lad ikke ufrivillig vandladning afholde dig fra at udleve disse drømme.
 
Mange kvinder oplever ufrivillig vandladning i overgangsalderen. Der er tegn på, at hormonelle ændringer – særligt et lavere østrogenniveau – påvirker mavemusklerne og kan få blæren til at flytte sig, og dette kan føre til urinlækager. Herudover kan vaginal- og urinrørsvævet blive tørrere, tyndere og mindre elastisk med alderen. Som om hedeturene ikke er nok! 
 
Heldigvis kan information og beskyttelsesprodukter sørge for, at lækager i overgangsalderen ikke afholder dig fra at leve livet. Her er et par tips til, hvordan du tackler inkontinens i overgangsalderen: 
 
  • Østrogenbehandling i form af creme og skedestikpiller kan hjælpe med at håndtere dine symptomer i overgangsalderen. Bed din læge om at anbefale den bedste behandling til dig.  
  • Lav nogle bækkenbundsøvelser hver dag. Et par minutters bækkenbundstræning hver dag kan reducere risikoen for lækager eller måske få dem til at forsvinde helt.