Ingredienser TENA

Millioner af mennesker i hele verden har i årevis brugt vores TENA produkter sikkert hver dag. Vi forstår, at det er vigtigt for dig at føle dig tryg og sikker med de produkter, du bruger. Alle TENA produkter er fremstillet af godkendte materialer, og vi har indført avancerede procedurer og de højeste sikkerhedsstandarder for at sikre, at der kun anvendes sikre materialer og ingredienser, og at alle produkter overholder al relevant lovgivning.
 
De materialer, som vi anvender i alle vores hygiejneprodukter, er blevet testet omhyggeligt af både interne og eksterne eksperter, som f.eks. certificerede testinstitutter, for at sikre, at de kan anvendes sikkert til deres tilsigtede formål og opfylde alle juridiske og lovmæssige krav. 
 
Vi har lavet denne oversigt over de forskellige materialer og deres indholdsstoffer, så du bedre kan forstå, hvad vores produkter indeholder. Der er også en gloseliste længere nede på siden.
 

Er det sikkert at bruge TENA produkter?

Alle hygiejneprodukter fra Essity er sikre at bruge til deres tilsigtede formål, og de indeholder almindelige materialer, der er blevet anvendt sikkert i en lang række absorberende hygiejneprodukter i mange år af millioner af kvinder i hele verden. Råmaterialer vælges generelt på grund af deres evne til at absorbere og tilbageholde væske, undgå utæthed og være komfortable i brug.
 
Vi samarbejder desuden med EDANA, den internationale handelsorganisation for ikke-vævede produkter og relaterede virksomheder for at sikre, at vi kan opfylde de højeste standarder for miljø og produktsikkerhed. Edanas medlemmer har frivilligt forpligtet sig til høje kvalitets- og sikkerhedsstandarder for absorberende hygiejneprodukter.
 

Er alle anvendte materialer deklareret på pakken?

Det er ikke påkrævet ved lov i øjeblikket. For at hjælpe vores forbrugere deklarerer vi det, hvis der er tilføjet parfume, så personer med overfølsomhed overfor parfume er advarede.
 
Tabellen nedenfor viser de vigtigste råmaterialer i produkterne. De er valgt på grund af deres fortræffelige evne til at absorbere og tilbageholde væske.
 

Hvad er der i et TENA produkt?

 
Del af produktMaterialeFunktion
Overflademateriale Fibermateriale fremstillet af polypropen/polyethylen polyester/viskose. Produktet absorberer væske, så du forbliver tør og godt tilpas. 
Modtagelag Porøst materiale bestående af træfiber eller polyesterfiberTransporterer væske fra overfladen til midten af produktet, hvor væsken opbevares.
Absorberende kernePapirpulp, en kombination af papirpulp og superabsorberende stoffer til bind og trusseindlæg. Et porøst papirbaseret materiale anvendes i nogle produkter.Absorberer og opbevarer væsken.
KlæbemiddelKlæbemidlet består af forskellige polymerer og syntetisk harpiks.

Klæbemidlet har to funktioner:

  1. Binder produktets forskellige lag sammen.
  2. Fastgør produktet til trusserne.
BagsidematerialeFilm af polyethylen. Der anvendes et fibermateriale i nogle trusseindlæg.Forhindrer utæthed.
FastgørelsesmaterialeMaterialer af polymerHolder produktet på plads. 
Elastisk materialeMaterialer af polymerGiver produktet en god pasform.
Duft(kun visse produkter)Parfume Giver produktet en frisk duft.
TrykBlækFremhæver produktets facon og funktion. 
PapirstrimmelSilikonebelagt papir.Et papir, der beskytter klæbemidlet bag på produktet.
Enkelt pakke (vedrører visse produkter) Film af polyethylen, som er silikonebelagt i nogle produkter.  Beskytter produktet, så du kan have et enkelt produkt med dig, uden at det bliver snavset til
Ekstern produktemballagePoser af polyethylen eller æske.

Beskytter produktet. Det er den pakke, som du ser på hylderne i butikker.

Ordliste 

Vedvarende papirpulp: Pulp fremstillet af træfiber fra ansvarligt administrerede skove. Pulpen anvendes i vores bind og trusseindlæg. 

Fibermateriale (ikke-vævet): Et tyndt, stoflignende materiale. Dette udtryk anvendes i tekstilbranchen for materialer, der hverken er vævet eller strikket, som f.eks. filt.

Polymerer Storkædede molekyler, der enten kan være naturlige eller syntetiske. For eksempel består både plastik og din DNA af polymerer. 

Polypropen/polyethylen/polyester: Nogle af de mest almindelige plastiktyper i verden. Anvendt i en lang række daglige produkter, fra undertøj til tæpper.

Superabsorberende polymer (SAP): Anvendt på grund af dens evne til at tilbageholde fugt. Almindeligt udbredt i bind, bleer og kompresser.

Syntetisk harpiks: Viskøse væsker, der hærder hurtigt, hvilket gør dem velegnede til at binde materialer sammen. 

Hvis du ønsker flere oplysninger, kan du bruge vores Kontaktformular.