Inkontinens – Et tabu

Inkontinens kan være et tabubelagt emne for os alle, ikke bare de berørte personer. Lad os sammen fjerne følelsen af skam, og få dem til at føle sig bedre tilpas og klar til at acceptere behandling.

Et almindeligt sundhedsproblem

Behandl inkontinens nøjagtigt, som du ville behandle enhver anden samtale om personens sundhed. Problemer med blærekontrol er almindelige, og behandling er ofte tilgængelig.

Bring emnet på banen regelmæssigt

Inkontinens kan berøre mennesker i alle aldre, ikke bare ældre mennesker. Prostatatilstande, graviditet og overgangsalderen kan alle forårsage problemer med urinlækager.

Kan ofte behandles

Inkontinenstilstande kan ofte behandles, men mange tror, at det er et naturligt tegn på aldring, eller at det simpelthen ikke kan helbredes. Ved at fortælle dem, at størstedelen af inkontinenstilfælde kan forbedres væsentligt, er det langt nemmere for dem at erkende deres tilstand og starte med at diskutere behandling.

Tidlige indgreb

Tal om emnet, og start eventuel behandling så tidligt som muligt. Det hjælper selvfølgelig den berørte person med at undgå fortsat følelsesmæssig og fysisk belastning på grund af deres tilstand, men det kan også forebygge mere alvorlige sociale konsekvenser. Inkontinens er en alt for hyppig årsag til indflytning på et plejehjem – et drastisk skridt for personen, deres familie og samfundet som en helhed. Med tidlig behandling og effektiv håndtering kan du hjælpe dem, som lever med inkontinens til at blive boende i deres eget hjem i længere tid.

Vær proaktiv

Fortæl dem i risikogruppen for eksempel mænd med prostataproblemer, unge mødre og kvinder i overgangsalderen, at der kan forekomme inkontinens. Ligeledes kan personer med mobilitetsproblemer opleve inkontinensproblemer, der ofte kan hjælpes ved at gøre adgang til toiletter nemmere. Ved at forberede dem, der er i risikogruppen på risikoen for at blive inkontinente, hjælper du dem med hurtigt at forliges med et eventuelt problem og gøre det nemmere at bede om behandling.