Hjælper mænd med inkontinens med at være i kontrol

1 ud af 4 mænd oplever en eller anden form for ufrivillig vandladning1, men kun 5-7% af dem bruger specialfremstillet beskyttelse2. Denne forskel tilbyder en fantastisk mulighed, hvor TENA Men kan hjælpe dig med at hjælpe mænd med inkontinens og få din virksomhed til at vokse. Det er bedre omsorg for alle.

Afstigmatisering af inkontinens hos mænd

“Ufrivillig vandladning er almindeligt hos mænd, især senere i livet, men mange mænd bliver stadig ikke diagnosticeret og får derfor ikke gavn af de moderne inkontinens hjælpemidler,” siger Professor Ian Milsom, leder af Göteborg Center for kontinensforskning. 

“Mænd er tit flove over deres inkontinens problem, eller også er de ikke klar over, at der er hjælp at få,” siger professor Milsom. 

Afstigmatisering af inkontinens kan hjælpe med dine mandlige kunders velbefindende og øge sandsynligheden for, at de køber det rigtige produkt hos dig igen og igen.

Mænd åbner op om følsomme helbredsproblemer

Årsager og inkontinenstyper hos mænd

Der er masser af typer af inkontinens hos mænd, der for det meste rammer mænd over 40. Her er et par af de mest almindelige. 

Bemærk venligst: Det er bedst at anbefale et besøg hos en læge eller sundhedspersonale for at udforske mulige årsager til inkontinens og mulige behandlinger.


Tranginkontinens

Tranginkontinens er defineret som det ufrivillige tab af urin, der er forbundet med et stærkt ønske om eller akut behov for vandladning. Det kan være svært at definere en årsag, da der er mange forskellige faktorer, der forårsager det akutte behov, lige fra urinvejsinfektioner, til medicin, til en forstørret prostata.

At drikke for meget kan selvfølgelig føre til hyppige toiletbesøg, men det kan det at drikke for lidt også, da urinen bliver for koncentreret og irriterer blæreslimhinden.


Stressinkontinens

Stressinkontinens opstår, når der lægges pres på blæren, f.eks. under træning eller et nys, og bækkenbundsmusklerne ikke kan støtte urinvejene som nødvendigt for at forhindre vandladning. Det er den mest almindelige form for inkontinens hos kvinder – hos mænd er det normalt en bivirkning ved prostatakirurgi.


Dryp efter vandladning

Nogle mænd oplever små dryp og mindre utætheder, når de har været på toilettet. Det sker, hvis der er urin tilbage i urinrøret efter vandladning.


Efterdryp

Det er, når urinstrømmen bliver til en langsom dryppen eller siven, som er svært at stoppe.


Neurologisk blærelidelse

Problemer forbundet med hjernefunktion (såsom MS eller Parkinsons sygdom) og skader på rygmarven eller nerverne kan også nedsætte blærekontrollen.


Overløbsinkontinens

Overløbsinkontinens finder sted, når blæren ikke kan tømmes helt, og der er mere urin, end den kan rumme. Det kan føre til overudvidelse af blæren og ufrivillig vandladning. Det er normalt forbundet med en forstørret prostata, og symptomerne kan omfatte: besvær med at starte vandladning, en følelse af at blæren ikke er tømt efter vandladning, en afbrudt eller svag urinstrøm og hyppig vandladning om natten. Det kan også være et resultat af visse typer medicin eller nerveskader.

Hvis tilstanden ser ud til at være alvorlig, er det vigtigt at henvise kunden til en læge.

Mød kunden – Peters historie

Inkontinens hos mænd er mere almindelig, end du måske tror – især hos mænd over 40. Peter er en af de 1 ud af 4 mænd, der oplever inkontinens. Her er, hvordan det påvirkede ham.

Anbefaling af det rigtige produkt

TENA Men tilbyder diskret beskyttelse mod let til kraftig ufrivillig vandladning med et bredt sortiment af indlæg og underbukser. Udviklet specielt til mænds kroppe holder serien lækager inde og kontrollerer effektivt lugt. Så uanset hvad din kunde har brug for, har TENA Men det rigtige produkt til dem.

Få mere at vide her

Sådan taler du med mænd om ufrivillig vandladning

TENA har ført samtalen om inkontinens hos mænd i over 60 år. Vi har brugt den erfaring til at sammensætte en guide fuld af råd, der hjælper dig med at få dine mandlige kunder i tale, så du kan anbefale det bedste produkt til dem.

Download samtaleguide nu

Audited by Josefine Grandin, District nurse, urotherapist, 2022-11-01

Relateret læsning

References

1Male Urinary Incontinence Prevalence Study 2013 (US,UK,DE,IT,FR,MX,RU).  

2Irwin DE et al, Department of Epidemiology, University of North Carolina, Chapel Hill, NC. Worldwide prevalence estimates of lower urinary tract symptoms, overactive bladder, urinary incontinence and bladder outlet obstruction. September 14; 2010  

3Gfk. Male Consumer Journey, DE, 2012. Data on file.  

4Men Consumer Journey research, 2012, Germany, 608 interviews  

5Healthwatch Cornwall, Community Pharmacies in, Cornwall Report, October 2015