Sådan vælger du den rigtige størrelse inkontinensprodukter

En læge taler med en ældre kvindelig patient om TENA ProSkin Pants.

Stor, lille eller midt imellem? TENA inkontinensprodukter til mænd og kvinder fås i mange varianter og størrelser. Af hensyn til komfort, hudsundhed og lækagesikkerhed er det vigtigt at vælge den rigtige størrelse og pasform. Som forklaret i vores artikel Sådan vælger du det rigtige inkontinensprodukt skal du først foretage en vurdering og evaluering af borgerens situation og behov. Det vil hjælpe dig med at finde det bedst egnede inkontinensprodukt for ham eller hende. Uanset hvilken type inkontinens borgeren har, er det vigtigt at tage de rigtige mål for at finde den bedste pasform og dermed den bedste pleje.

Mål borgerens talje og hofte

Brug et målebånd til at måle borgerens talje og hofte. Bed borgeren om at tage overtøj af, inden du starter, og sørg for, at målebåndet sidder tæt omkring taljen eller hoften, når du måler. De grønne cirkler i billedet nedenfor viser, hvor du skal måle.

Et diagram, der viser to figurer med forskellige kropstyper. Hver figur har en grøn streg omkring taljen og hoften.

Valg af den rigtige størrelse

Når du har de rigtige mål, skal du se på det TENA produkt, som du overvejer for borgeren: Hvert produkt har et størrelsesskema, som viser, hvilken størrelse du skal vælge baseret på de mål, du har taget. Størrelsesskemaer er også tilgængelige for vores fikseringstrusser, som skal bruges til at holde inkontinensproduktet på plads.

Her er nogle punkter, som forklarer, hvorfor den rigtige størrelse er vigtig, og hvordan du finder den bedste pasform:

  • Et produkt i den rigtige størrelse og med den rigtige pasform skal sidde sikkert og tæt i skridtet.
  • Husk, når du skal finde den rigtige størrelse for et inkontinensprodukt, så er et større produkt ikke nødvendigvis mere absorberende. Risikoen for lækage kan faktisk værre større, hvis f.eks. benåbningen i et bukseprodukt ikke er tætsiddende nok.
  • Et produkt, der er for stort, vil også føles tykt, og det kan påvirke borgerens komfort og personlige værdighed.
  • Hvis et produkt på den anden side er for stramt, vil produktet være ubehageligt og kan irritere huden.
  • Hvis borgeren bruger en fikseringstrusse, der er for stor, vil inkontinensproduktet ikke forblive på plads, og der er en risiko for lækage og gener.

Uanset borgerens størrelse kan du finde det rigtige TENA produkt til at holde ham eller hende tør og godt tilpas – forudsat at pasformen og sugeevnen er tilpasset det individuelle behov.