Hvad forårsager sengevæderi og nykturi?

Sengevæderi, eller natlig sengevædning, er betegnelsen for , imens man sover, efter den alder, hvor dét at holde sig tør om natten kan forventes. Nykturi er behovet for at lade vandet ofte om natten.

Sengevæderi og nykturi hos voksne

Hyppig vandladning om natten, samt sengevæderi hos voksne, skyldes normalt andre årsager end hos børn. Det er værd at bemærke, at hos voksne kaldes sengevæderi normalt natlig sengevædning.
 
Hyppig vandladning kan betyde, at kroppen producerer mere urin på grund af ændringer i produktionen af visse hormoner, nyreproblemer, sygdom eller på grund af medicin. Det kan føre til natlig sengevædning, eller det kan betyde, at du skal op en eller flere gange om natten for at tisse, og så kaldes det nykturi. Blandt ældre mennesker er det normalt at skulle op for at tisse en eller to gange om natten.
 
Blandt mænd er nykturi normalt forbundet med en forstørret . Overaktive blæremuskler, eller tilgrundliggende helbredsproblemer, kan imidlertid forårsage hyppig vandladning om natten uanset alder og køn. Husk, at et stort væskeindtag, især væsker med koffein, kan påvirke antallet af toiletbesøg.

TENA er her for dig

Du bør konsultere din læge for at fastslå årsagen til natlig sengevædning og nykturi hos voksne. Uanset årsagen eller sværhedsgraden og hyppigheden af dine sengevædningsproblemer, så har vi produkter, der kan hjælpe dig leve dit liv så normalt som muligt.