Et røntgenbillede af et absorberende TENA-bind med et detaljeret billede af fibre i den absorberende kerne

Hvordan innoverer vi for at reducere vores indvirkning?

Vi er på en mission for at reducere den miljømæssige indvirkning af vores produkter og tjenester og samtidig forbedre livskvaliteten for millioner af mennesker i hele verden. Vores nøgle til at opnå dette er livscyklusanalysen – en globalt anerkendt metode, baseret på internationale standarder, der måler indvirkningen af vores produkter under hver fase i deres livscyklus.

Ved siden af programlogoet TENA Protects har ikonerne for hver fase i produktets livscyklus en cirkel med teksten “CO2 50% inden 2030.”

Vurdering af hele produktets livscyklus

Livscyklussen for et TENA produkt har fem faser: råmaterialer, produktion, transport, brug og efter brugen. Med undtagelse af brugen, som er i dine hænder, bidrager alle disse faser en procentdel til vores produkters CO2-aftryk. Her kan du se, hvad der kræves for at lave vores produkter, og hvordan vi er i stand til at forbedre CO2-aftrykket for hver fase, takket være vores arbejde med livscyklusanalyser.

Ikoner med stakke af træstammer og to træer på en grøn baggrund

Råmaterialer

Det er, hvor det hele begynder: Med ting som træpulp og uvævede stoffer. Pulpen, som bruges i vores absorberende kerner, kommer fra ansvarligt drevne skove i Europa og Nordamerika. Vi bruger betroede leverandører i Europa og Asien til vores superabsorberende polymerer (SAP), og vores uvævede fibre indkøbes fra leverandører i Europa og Asien med et fokus på at identificere og innovere endnu bedre materialer, hvor det er muligt.
Ikoner med en fabrik og en vindmølle på en grøn baggrund

Produktion

Vi starter produktionen med at inspicere og teste råmaterialerne grundigt for at sikre, at de opfylder vores kvalitetsstandarder. Derefter former vi den absorberende kerne, som vi beklæder med en superabsorberende polymer for at gøre den endnu mere absorberende. 
 
Næste skridt er at tilføje nogle uvævede fibre og nogle klæbemidler og elastiske materialer, så alting sidder tæt. Til sidst former vi produktet i dets endelige form – hvad enten det er et trusseindlæg, bind eller trusser – og får det pakket til transport.
Ikoner med en lastbil under to skyer på en grøn baggrund

Transport

Vi går stærkt ind for smart logistik. Så når det drejer sig om transport, samarbejder vi med fantastiske logistikpartnere, og søger de korteste ruter og mindre kulstofintensive muligheder som jernbane- og skibsfragt. Vi er også blevet ret gode til at bruge mindre emballage under transport, som reducerer affald og sænker vores aftryk endnu mere.
Ikoner med et trusseindlæg og en trusse på en grøn baggrund

Brug

Det er vores ansvar at reducere CO2-aftrykket fra vores produkter, men sammen kan vi have en endnu større indvirkning. Og det er her, du kommer ind i billedet: Når du bruger det rigtige produkt, med den rigtige pasform og sugeevne til dine behov, eller behovet hos en person du tager dig af, kan det have en stor indvirkning på produktets samlede CO2-aftryk.
Ikoner med et bål og en genbrugskasse på en grøn baggrund

Håndtering efter brug

Her hos TENA har vi nogle ambitiøse mål. Et af de større mål er at udvikle produkter og tjenester til et cirkulært samfund, hvor mere bliver genbrugt og mindre ender som affald. Det betyder at tage ansvar for hele livscyklussen, også efter du er færdig med at bruge vores produkter. Der er nogle store udfordringer langs denne rejse, men vi får nye ideer hver dag og finder nye løsninger hele tiden.