TENA Protects Program logoet lagt over et foto af en mand, der går langs en solrig strand mod klipper i horisonten

TENA Protects Program

For os starter positive forandringer med at forbedre folks liv med kvalitetsprodukter. Men det omfatter også at tage ansvar for vores indvirkning på planeten. Vi gør dette i overensstemmelse med vores forpligtelse til FN’s Verdensmål for bæredygtig udvikling ved at fokusere på social ansvarlighed og miljømæssig ansvarlighed.

Et stort ikon af tre mennesker foran Jorden

Social ansvarlighed – forbedring af velvære, hver dag

TENA hjælper folk til at leve et gladere og mere fuldendt liv. Vores produkter af høj kvalitet har altid øget hygiejne- og sundhedsstandarderne for millioner af brugere og professionelle plejere. Socialt ansvar handler om at engagere sig og at turde reagere dristigt på sociale problemer, som andre frygter at gøre noget ved.

Vores historik med social ansvarlighed

Et nærbillede af sensorer og logger på forsiden af TENA SmartCare Identifi Sensor Wear

2013

Evidensbaseret pleje via ny teknologisk innovation

TENA Identifi™ blev lanceret i 2013 og er en innovativ løsning til plejecentre, der registrerer en beboers vandladninger, hvilket giver professionelle plejere mulighed for at handle på dybdegående viden om vandladningsmønstre. Udover 62 % færre lækager uden for bleen1 for beboere, resulterer det også i 4 % færre og bedre planlagte skift af inkontinensprodukter1 og 56 kg mindre affald pr. beboer om året2
 
 
1) Kunderesultater fra 210 før og efter monitoreringsrapporter udført med TENA Identifi™ i Danmark fra juni 2013 til juni 2015.
2) Resultater baseret på 207 brugere i 25 kommuner i Sverige, marts 2017 
En plejer hjælper en ældre beboer ned gennem en gang med hendes gangstativ.

2011

Partnerskab med plejecentre for at opnå forbedret plejekvalitet

TENA Helhedsløsning er en struktureret måde at forbedre beboeres velvære og hjælpe med at reducere den miljømæssige indvirkning på i partnerskab med plejecentre. Ifølge undersøgelser, der blev udført i 2011-2013, kan programmet reducere den tid, der bruges på inkontinensrelaterede opgaver med 44 % og reducere affald med 31 %*.
 
 
 
* Gennemsnit baseret på 85-181 casestudier fra hele verden i 2011-2013 – hovedsageligt Europa, men også USA, Canada og Kina. Resultaterne varierer på tværs af lande og plejecentre.
En cirkel af fødder peger mod hinanden i vildt græs.

2011

Vores nye mål for innovation: Mennesker og natur

Fra og med 2011, medfører mindst 33 % af nye TENA innovationer nu sociale og/eller miljømæssige forbedringer. Vi har forbedret ressourceeffektiviteten og reduceret vores indvirkning på miljøet ved at arbejde med hele livscyklussen for nye innovationer.
Et stort ikon med et blad foran Jorden

Miljømæssig ansvarlighed – bedre løsninger med lavere CO2-aftryk

Hos TENA opdager og innoverer vi kontinuerligt og finder nye måder at forbedre folks liv på, mens vi også forbedrer vores produkters miljømæssige fodaftryk. Vi ønsker at designe produkter og tjenester til et samfund, hvor mindre går til spilde og mere genanvendes, mens vi fremmer bæredygtig håndtering af kontinenspleje. Det handler hovedsageligt om at gøre mere med mindre.

Vores historik med miljømæssig ansvarlighed

Logoet for Science Based Targets med et ikon af en bølgeligning for nedadgående trends og sloganet “fremmer virksomheders ambitiøse klimahandlinger”

2021

Forpligtigelse til et renere miljø: ambitiøse mål for at reducere klimapåvirkningen

I 2021 godkendte Science Based Targets-initiativet vores mål om at reducere udledningen af drivhusgas med 35 % for energi og elektricitet i produktionen og 18 % for vigtige råstoffer, transport og affald – hvilket betød, at vores klimaforpligtigelse nu fulgte Paris-aftalen.
En vindmølle og solpaneler

2020

TENA køber certificeret bæredygtig elektricitet til alle sine europæiske fabrikker

Fra og med 2020 kører alle TENA fabrikker i Europa på indkøbt bæredygtig elektricitet – certificeret af eksterne institutter såsom European Electricity Certification System (EECS). Overgangen til dette har nedbragt vores CO2-aftryk med 6 % og bragt os et skridt tættere på vores mål om at reducere det med 50 % i Europa inden 2030.
Hundreder af grønne pakker med trusseindlæg kører hurtigt afsted på et transportbånd.

2019

Et udfordrende, nyt mål for bæredygtig emballage

I 2019 forpligtede vi os til at gøre vores emballage 100 % genanvendelig med 85 % genbrugte materialer. Og det går hurtigt med at opnå det. I slutningen af 2022 var den samlede mængde genbrugte materialer i emballage for alle Essity-brands 80 %.
Det hvide og grønne EPD-logo lagt over en skov oplyst af solskin

2017

Gennemsigtighed på et helt nyt niveau for TENA produkter

En miljøproduktdeklaration (Environmental Product Declaration / EPD) er en uafhængig verificering, der viser miljøoplysninger om et produkt på baggrund af dets komplette livscyklus. Ved at begynde at overholde denne standard fik TENA et solidt udgangspunkt for at dokumentere vores produkters miljømæssige præstation.
To kvinder ved en fabrik, der producerer TENA, der undersøger et absorberende produkt

2016

Reduktion af produktionsaffald – ny ambitiøs målsætning

På vores vej mod det ultimative mål, en affaldsfri produktion, satte vi os et konkret mål i 2016: Alle Essitys produktionsfaciliteter skal omsætte alt affald til anvendelige materialer eller energi i 2030.
En række fodaftryk på en sandstrand

2008

Et udfordrende CO2-mål: Reducér CO2-aftrykket fra TENA produkter med 50 % i Europa

Siden 2008 har vi reduceret vores produkters CO2-aftryk med 21-43 % – afgørende skridt på vores rejse mod at opnå vores ambitiøse mål om 50 % i Europa i 2030.
 
 
* Resultater for 2008-2022: TENA Flex -22 %, TENA-bind og trusseindlæg -43 %, TENA Comfort -21 %, TENA Men -26 %, TENA Pants og underbukser -41 %, TENA Slip -32 %, TENA Bed -24 %