Hvad vil det sige at tage ansvar?

For os startede det hele med kvalitetsprodukter. Og det gør det stadig. Fordi TENA har altid handlet om at drage omsorg for mennesker. Forbedre deres liv og hjælpe dem med at leve med værdighed og tryghed. Det har ikke ændret sig.

Men det har altid betydet at være klar til også at lære. Og efterhånden som vi har fået en større forståelse for vores forbindelse med hinanden og med miljøet, er vores definition af pleje også blevet bredere. Det driver os til ikke kun at drage omsorg for mennesker, men også for planeten. I dag er vi dybt engageret i dette større ansvarsområde, og vi er lige så dedikerede som altid til at gøre det bedre.

Det handler om at have en plan for fremtiden, med vores TENA Protects Program.

Siden 2008 har vi taget skridt til at gøre alle TENA produkter mere bæredygtige. Ved at konvertere til 100 % grøn energi på alle vores fabrikker. Ved at reducere CO2-aftrykket for vores produkter og tjenester med 50 % inden 2030. Skridt for skridt ønsker vi at efterlade et bedre aftryk på planeten.

Det bryder barrierer omkring velbefindende.

Lige som de andre mærker i Essity familien har TENA som mission at hjælpe mennesker med at leve et gladere og mere tilfredsstillende liv. Mange af vores seneste innovationer – f.eks. den yderst absorberende TENA Flex, de komfortable og tyndere TENA Pants og TENA Slip og TENA Comfort med ConfioAir – har ikke kun øget hygiejne- og sundhedsstandarder for millioner af brugere og plejere, men gjort det samtidig med at reducere klimapåvirkningen*.
 
Vi gør et stort arbejde for at øge bevidstheden, forbedre plejemuligheder og skabe dialoger på højt niveau i hele verden. Vi deler vores viden om hygiejne og sundhed ved at uddanne unge mennesker og ved at fremme en åben dialog om inkontinens og fjerne det stigma, som dette emne ofte har. 
 
 
* Resultater for 2008–2015: 13 % for TENA Flex, 23 % for TENA Pants, 15 % for TENA Slip og 19 % for TENA Comfort

TENA Identifi

Ny teknologi til evidensbaseret pleje, med 56 kg mindre affald om året.

Nærbillede af TENA Identifi Sensor Wear Pants

TENA Helhedsløsning

Partnerskab med plejecentre for at opnå forbedret plejekvalitet – og 31 % mindre affald.

Sygeplejerske og ældre kvinde går en tur i det fri

Det reducerer vores CO2-aftryk med hver lancering.

Vi ved godt, at gode produkter ikke er nok. Hvis vi skal tage ansvar for planeten og mennesker, skal vi reducere vores miljøpåvirkning og komme med virkelige bidrag til en bæredygtig verden.
 
Vores arbejde for at opfylde FN’s bæredygtige udviklingsmål udføres i overensstemmelse med dette ansvar. Et af disse mål er mål nummer 12, ansvarlig produktion og ansvarligt forbrug, hvor vi kan bidrage ved at forbedre ressourceudnyttelse for at reducere vores CO2-aftryk. Og vi har allerede set betydelige fremskridt. Siden 2008 har vi reduceret aftrykket fra vores produkter med 11-33 %, og vi er på rette vej, hvad angår at opfylde eller overstige vores mål på 50 % senest i 2030. 

Det betyder at gøre mere med mindre.

Hos TENA arbejder vi konstant på at opdage og udvikle. Vi finder nye måder at forbedre menneskers liv, mens vi samtidig forbedrer vores produkters indvirkning på miljøet.
 
Det betyder, at vi skal bruge bedre materialer, introducere bedre design samtidig med at vi bruger mindre energi fra fossile brændstoffer. Vores næste skridt er da også at skifte til grøn energi på alle vores produktionsanlæg, og vi starter i Europa.
Her er nogle andre mål, som vi stræber efter at nå senest år 2030:
 
  • Vi vil reducere kulstofaftrykket fra vores produkter til det halve. 
  • Vi vil beskære kulstofudledningerne fra vores råmaterialer, transport og affald med 18 %. 
  • Halvdelen af alle vores innovationer vil involvere naturen.
  • Alle Essity produktionsfaciliteter vil konvertere alt affald til brugbare materialer eller energi.

Det er at hjælpe med at bygge et cirkulært samfund.

Vi ønsker at designe produkter og tjenester til et samfund, hvor mindre ender som affald og mere bliver genanvendt og genbrugt. Det er et ambitiøst mål, og for at opnå dette skal vi tænke kreativt og skabe helt nye forretningsmodeller og partnerskaber.
 
Vi er allerede kommet godt fra start. Vores virksomhed var for eksempel en af de første 300 virksomheder, der underskrev “En streg i sandet” – en global forpligtelse til at fjerne plastikforurening ved kilden. For at opfylde denne forpligtelse arbejder vi konstant mod vores mål med 100 % genanvendelig emballage, fremstillet af 85 % bæredygtige eller genanvendte materialer senest år 2025 og konvertere affald fra alle vores produktionsenheder til materialer og energi senest år 2030. 
Så langt er vi kommet indtil nu.
 
  • Vi opnåede en genanvendelsesgrad på 63 % på Essity produktionsanlæg ved slutningen af 2019. 
  • TENA Solutions service har set affaldsniveauer reduceret med op til 30 %. 
  • 79 % af fiberbaserede råmaterialer fra frisk træ i Essity produkter og emballage var FSC®- eller PEFCTM-certificeret i 2019. 

Det betyder at skabe bevidste forbrugere.

Vi ved alle sammen, at vi skal ændre vores forbrugsvaner for at reducere vores personlige CO2-aftryk. Men mange mennesker mener også, at virksomhederne, der fremstiller forbrugsvarer, også skal bære en del af det ansvar. 
Vi er enige. Når du bruger TENA produkter, bliver den del af dit aftryk vores ansvar. Det er vores opgave at hjælpe dig med at leve et liv med et lavere CO2-aftryk uden at være nødt til at gå på kompromis med dit eget velbefindende, eller din families velbefindende. 
 
Og vi er på rette vej. Vi sænker vores aftryk – og dit, et skridt ad gangen. 

TENA produkter er nu mere transparente end nogensinde før.

Vi har gjort CO2-aftrykket fra TENA produkter tilgængeligt for alle, sammen med en liste over deres indholdsstoffer.

Et røntgenbillede af et inkontinensbind, der viser en detalje af fibrene i bindets absorberende kerne

Essity – en førende virksomhed inden for hygiejne og sundhed

Essity er en ledende, global virksomhed inden for hygiejne og sundhed. Vi er dedikerede til at forbedre velbefindende gennem vores produkter og tjenester. Essity bryder barrierer omkring velbefindende og bidrager til et sundt, bæredygtigt og cirkulært samfund. Hvert Essity mærke har sit eget formål, men vi arbejder alle sammen på at opnå Essitys ambitioner med hensyn til bæredygtighed: forbedre menneskers velbefindende hver dag og skabe bedre løsninger med en lavere miljømæssig indvirkning. Find ud af mere på www.essity.com.