Hvor ofte bør du skifte dit bind?

Hvis du har de rette produkter, kan det gøre en stor forskel, når du lever med , og det er lige så vigtigt at sørge for, at produkterne bliver brugt rigtigt. TENA bind tilbyder dig glimrende beskyttelse mod lækager og lugt, og hvis du har spørgsmål om, hvor ofte du skal skifte bind, hvordan du skal behandle hudirritation eller hvor ofte du bør skifte dine bind om natten, så er her nogle enkle svar.

Hvor mange gange skal du skifte dit bind?

Generelt skal du skifte dine bind 3-5 gange om dagen. Dette kan variere fra person til person, afhængigt af forskellige faktorer, eksempelvis hvordan din hud har det, hvor meget du oplever, og hvilken slags produkt du bruger. Det vigtige er, at du altid skifter dine inkontinensprodukter, før de overskrider deres sugekapacitet. Dette forhindrer ikke bare ufrivillig vandladning, det hjælper dig med at undgå problemer med hudens hygiejne, som kan medførere dårlig lugt, dermatitis og ubehagelige infektioner.

Det er også vigtigt at sikre, at dit bind er velegnet til dine individuelle behov. Sørg for at vælge et bind, der har den rigtige størrelse, sugeevne og type, og sørg for, at det sidder godt med en tætsiddende og komfortabel pasform i skridtet. TENA tilbyder et stort udvalg af indlæg, der er designet til forskellige behov, livsstile og sugeevner.

TENA-Article-How-often-change-pad-TENA-Discreet-pads-TENA-Level-1-shields-500x500.png

TENA bind til mænd og kvinder

Hold dig tør, sikker og selvsikker dag og nat. Designet til en sikker og komfortabel pasform med utrolig beskyttelse.

Hvorfor udskifter nogle tørre bind?

Alle personers kroppe og hud er forskellige. Og selvom alle TENA inkontinensprodukter er bløde og absorberende med lugtkontrol, så kan nogle brugere stadig have lyst til at skifte bind oftere – særligt dem, som har en aktiv livsstil. Selvom du ikke har oplevet nogle store lækager, så kan det hjælpe dig med at føle dig komfortabel, hvis du skifter bind regelmæssigt. Gør det, der føles bedst for dig. Og husk at holde den følsomme hud i intimområdet ren og beskyttet med gode produkter som TENA vådservietter eller vaskecreme, når du skifter bind.

Hvordan behandler du hudirritation?

Længerevarende kontakt med fugt kan medføre irritation og nedbrydelse af huden. Derfor er det vigtigt at skifte dit inkontinensbind regelmæssigt, før det bliver for fuldt – jo mere tør, du kan holde dig, desto bedre. 
 
Hvis der udvikles irritation, så sørg for at behandle det ordentligt. Vask først huden omhyggeligt med de rette produkter, tør den så med et håndklæde. Når området er rent og tørt, så brug en barrierecreme, der hjælper med at hele og berolige huden. Hvis irritationen fortsætter, så kontakt din læge. 

Hvor tit skal inkontinensbind skiftes om natten?

Om natten er det en helt anden situation. En god nats søvn er utroligt vigtig for din sundhed, og dit inkontinensprodukt skal hjælpe dig med at opnå det, og ikke forstyrre søvnen. 
 
For en bedre og mere behagelig søvn kan du prøve at bruge natbind. TENA natbind til kvinder, eksempelvis TENA Discreet Normal Night med særlig beskyttelse til, når du ligger ned. De er også mere absorberende overordnet set, så du kan sove videre med færre forstyrrelser, vågne udhvilet og skille dig af med bindet om morgenen. 
 
Større sugeevne om natten er også vigtigt for mænd. For eksempel kan TENA Men Absorbent Protector Level 3 med sikker absorberende zone med dobbelt kerne hjælpe dig med at forblive tør, føle dig tryg og bevare kontrollen, både dag og nat.

Du er ikke alene.

Selvom i sine forskellige former er meget almindelig, så kan den sociale stigmatisering, det stadig omgives af, være følelsesmæssig hård. Hos TENA arbejder vi hårdt for at udfordre disse negative opfattelser og forbedre kendskab og accept. 
 
Hvis du har inkontinens, men ikke har talt med en læge, så husk, at det er et tegn på styrke, ikke svaghed, at bede om hjælp. Det kan være en enorm lettelse at betro sig til en ven eller en, der står dig nær, selvom det er skræmmende i starten. Og du vil også være forberedt på at tage dig af de daglige gøremål uden at bekymre dig om , hvis du bruger de rette produkter.
 
Og når det kommer til, hvor ofte man skal skifte inkontinensbind, så husk altid at skifte dine inkontinensbind, før de bliver for våde, og hold dit intimområde tørt, rent og beskyttet for naturlig hudsundhed. 

Hvis du ønsker at læse mere, finder du måske følgende artikler nyttige: