Sådan taler du om ufrivillig vandladning

Det kan føles ubehageligt at tale om personlige problemer, men den bedste måde til at finde en løsning er en ærlig og åben snak med både din læge og dine nærmeste.

Sådan taler du om ufrivillig vandladning

Tal med dine nærmeste

Det kan hjælpe dig med at håndtere situationen, hvis du taler med din partner, en nær ven eller en behandler. Det vil være lettere for dig at få den hjælp, som du har brug for til at finde den rigtige løsning, hvis du tager det første skridt til at åbne op og tale om det.

Og husk på, at du ikke er alene. Millioner af ellers raske voksne håndterer det samme problem hver dag. Det er endda muligt, at nogle af dine venner har de samme problemer, som du har.

Husk, at intet bør afholde dig fra at foretage dig de ting, som du nyder, så tag det første skridt mod en løsning ved at tale om dit problem med en person, som du stoler på.

Tal med din læge

Intime helbredsproblemer som eller hyppig vandladning kan være svære at tale om. Det er derfor godt at huske, at selv om det kan være flovt at tale om emnet, så er det normalt for en læge. Vær ikke bange for at stille spørgsmål, det er trods alt den eneste måde at få et svar på.

Her er nogle forslag til, hvordan du forbereder dig på et besøg hos din læge:

  • Lav en liste over dine symptomer, som kan hjælpe lægen med at afgøre, hvilken type ufrivillig vandladning du lider af, og også afgøre hvad årsagen til problemet er.
  • Det er let at glemme nogle af dine spørgsmål, når du taler med lægen. Så det er altid en god idé at skrive dine spørgsmål ned inden dit besøg. På den måde kan du være sikker på at få svar på alle dine spørgsmål i løbet af konsultationen.

Relaterede artikler

Inkontinens - En introduktion

En ud af fire mænd over 40 år* lider af ufrivillig vandladning, også kaldet inkontinens. Den bedste metode til at finde en løsning er at lære mere om inkontinens.