Peters historie

Peter fortæller, hvordan han fandt ud af, at hans sociale aktiviteter ikke behøvede at stoppe.

JEG BLEV KLAR OVER, AT JEG VAR NØDT TIL AT GØRE NOGET

Peter , 58

Hvad kan jeg sige? Jeg har altid været en meget udadvendt fyr, som elsker at have mange aftaler, når jeg ikke arbejder. Men da jeg blev klar over, at jeg havde problemer med , var jeg bange for, at det var slut med at gå i byen.

Jeg gør måske ikke noget enestående hver dag, men jeg nyder at prøve nye restauranter eller bare møde mine venner til en øl på pubben.
 
Desværre var det ikke så let at have det sjovt i andres selskab, når jeg hele tiden tænkte på, om jeg snart skulle finde et toilet. Hvad nu, hvis toiletterne var langt væk, og hvis der var kø, når jeg nåede derhen?
 
Jeg begyndte at finde på undskyldninger for ikke at mødes til en øl eller mødes et sted langt fra mit hjem. Jeg ønskede ikke at gøre det værre ved at drikke en masse væske, og jeg var ikke sikker på, at jeg kunne holde mig, indtil jeg fandt et toilet, hvis det var et sted langt væk. Til sidst begyndte jeg at drikke mindre vand i løbet af dagen, så jeg ikke skulle lade vandet så ofte, men det fik jeg bare hovedpine af.
 
Jeg blev klar over, at mit problem med at holde på vandet måske var et større problem, end jeg var klar til at indrømme. Så en dag skete der noget på vej hjem fra arbejde. Det føltes underligt, og jeg kunne mærke mine bukser blive våde. Heldigvis var jeg lige steget ud af bilen og var næsten hjemme, så jeg kunne skifte tøj. Efter den oplevelse var jeg ikke længere interesseret i at møde vennerne ude i byen. Hvad nu, hvis det skete igen? Jeg savnede virkelig at være sammen med mine venner og opleve nye steder.
 
Hvem kunne jeg tale med om mit problem? Vennerne var udelukket. En arbejdskollega? Det tror jeg ikke. Min søn har en travl hverdag, og det her var ikke alvorligt nok til at besvære ham med. Og jeg vidste heller ikke, hvordan jeg skulle bringe det op.
 
Men jeg blev klar over, at jeg var nødt til at gøre noget. Så jeg begyndte at lede på internettet. Jeg stødte på et websted, hvor de talte om at anvende "beskyttelse", og der fandtes tilsyneladende mange forskellige slags beskyttelse Det anede jeg ikke! Det føltes som om, jeg havde vundet i lotteriet, og jeg bestilte nogle fra en internetbutik. Og det bedste var, at det virkede!
 
Nu er jeg mit tidligere jeg igen. Jeg tjekker altid, hvor toiletterne er, hvis jeg er ude et nyt sted og prøver at finde et bord i nærheden. Og jeg bruger beskyttende underbukser og har et ekstra par med i en pose. Hellere være på den sikre side. Det allerbedste er, at når jeg er der, glemmer jeg helt, at jeg har dem på. De føles ligesom normale underbukser, og jeg kan fokusere på vigtigere ting. Som hvad jeg ønsker at drikke til maden.