Øv dig i at få kontrol

Mange mænd har opdaget, at de kan reducere ved at lave bestemte øvelser. Disse øvelser styrker både bækkenbundsmusklerne og blæren, og de vil forbedre din blærekontrol og hjælpe dig med at håndtere ufrivillig vandladning.

Øvelsessymbol

Øvelser

Før du begynder, skal du finde de rigtige muskler at aktivere. Den letteste måde er at stramme de samme muskler, som du bruger, når du prøver at holde en prut tilbage. Når du strammer nøjagtigt disse muskler, bruger du dine . Ved at gøre følgende øvelser kan du forbedre både musklernes styrke og udholdenhed, hvilket hjælper dig med at forhindre .
Styrkesymbol

Styrke

Knib og hold dine i et eller to sekunder. Slap af i 10 sekunder og gentag, byg op til 10 repetitioner. Undlad at stramme balderne, lår eller mave, når du udfører denne øvelse.
Udholdenhedssymbol

Udholdenhed

Brug den samme teknik som til styrkeøvelsen, men i stedet for at gentage korte knib skal du denne gang knibe i 10 sekunder og bygge op til 10 repetitioner. Slap af i 20 sekunder mellem hver repetition.
Modstandssymbol

Modstand

Giv det en ekstra tand ved at tilføje modstand med maven, når du laver styrke- og udholdenhedsøvelserne.
Symbol på kraftige sammentrækninger

Professionelt tip: Kraftige sammentrækninger

Føler du, at du har styr på de ovenstående øvelser? Prøv at bruge hurtige, kraftige sammentrækninger til at spænde dine , så hårdt du kan, og giv derefter slip med det samme. Gentag op til 10 gange.

Husk, gode resultater tager tid, og det vil tage flere uger, inden du mærker en forbedring. Indtil da bør du sørge for at udføre disse øvelser hver dag.

Symbol for blærekontrol

Blærekontrol

Genvind kontrollen over din blære ved at planlægge dine toiletbesøg og holde øje med, hvor meget væske du drikker. Hvis du f.eks. drikker halvanden liter vand om dagen, er det helt normalt at skulle på toilettet op til otte gange om dagen. Hvis du har brug for at lade vandet hyppigere, kan du anvende ovenstående bækkenbundsøvelser til at genvinde kontrollen.

Fordele ved motion

Personlig historie

Øvelserne blev hurtigt en daglig rutine

David,

48

Fysiske fordele ved motion

  • Øget blærekontrol
  • Stærkere krop og sind
  • Reducerede stressniveauer
  • Bedre sexliv

Personlig historie

Jeg er blevet min egen personlige træner. Og den store indsats har givet resultater.

Richard,

66