Ofte stillede spørgsmål

Har du et generelt spørgsmål om og hos mænd? Nedenfor er nogle af de mest almindelige spørgsmål, som vi får fra andre mænd.

Er min tilstand permanent?
Ikke nødvendigvis. Afhængigt af hvilken type du lider af, kan symptomerne blive reduceret, så du kan vende tilbage til et normalt liv uden bekymringer om ufrivillig vandladning. Du bør spørge din læge for at finde ud af, hvilken behandling der er den rigtige for dig.
Skal jeg holde op med at drikke kaffe i al evighed?
Nej, men det er godt at skære ned på mængden af kaffe, du drikker. Koffein og alkohol er to af de mest almindelige syndere, hvad angår øgning af mængden af urin, som kroppen producerer.
Hvornår kan jeg mærke resultaterne af mine øvelser?
Det afhænger af din nuværende tilstand, men det er altid værd at huske, at det tager tid, før du kan se resultater af bækkenbundsøvelser. Husk, at øvelserne er med henblik på langsigtet forbedring og ikke en hurtig løsning, så giv det tid og husk, at det kan tage et par uger, inden du bemærker en forandring. Der er fysioterapeuter, som fokuserer på bækkenbundsøvelser, så det kan være en god idé at besøge en af dem for at lære mere.
Hvordan ved jeg, hvilket TENA produkt jeg skal anvende?
Hvis du ikke er sikker på, hvilket produkt du skal prøve først, anbefaler jeg Keep Control prøvepakken fra TENA..  Det er en pakke med gratis prøver fra TENA, så du har mulighed for at prøve et udvalg af produkterne hjemme, før du køber nogen. Det er også godt at spørge din læge til råds, da han eller hun kan have nogle forslag til, hvilket produkt der er det bedste til dig.
Hvorfor får nogle mænd problemer med ufrivillig vandladning?
Ufrivillig vandladning kan forekomme af mange forskellige årsager, og det er vigtigt at huske, at det er meget almindeligt hos mænd. Faktisk oplever 1 ud af 4 mænd over 40* en eller anden form for . Årsagerne er forskellige fra mand til mand, men almindelige årsager til ufrivillig vandladning er, for bare at nævne et par stykker, svage , overvægt eller en forstørret . I nogle tilfælde kan det være en nedarvet tilstand. Det er vigtigt, at du taler med din læge for at forstå, hvad årsagen er for dig.
*Baseret på en spørgeundersøgelse udført af SCA i 2012 blandt mænd over 40 i USA, Storbritannien, Tyskland, Italien, Rusland og Mexico. Data foreligger, men er ikke udgivet.
Er inkontinens et tegn på prostatakræft?
Det er en almindelig misforståelse at tro, at dryp og mindre utætheder er et tegn på prostatakræft. Der er ikke ret mange tidlige advarselstegn, men familiehistorie og kost kan begge være risikofaktorer. Hvis du er bekymret for din risiko, eller for eventuelle symptomer som du har, bør du tale med din læge.
Jeg har en forstørret prostata; er det noget, jeg skal være bekymret over?
Det er normalt, at vokser. Hos nogle mænd vokser den en lille smule, og hos andre vokser den meget. I nogle tilfælde kan en forstørret prostata, eller godartet prostatahyperplasi (BPH), give smerter og symptomer i den nedre del af urinvejene som f.eks. tøvende vandladning, langsom stråle eller manglende evne til at lade vandet. Det skyldes, at den forstørrede prostata trykker på blæren. Der findes gode behandlingsmuligheder, så hvis du er bekymret, bør du tale med din læge.