Richards historie

Læs, hvad Richard gjorde for reducere sit problem med .

JEG ER BLEVET MIN EGEN PERSONLIGE TRÆNER

Richard , 66

Okay, vi ved alle, at vi ikke lever evigt. Alligevel var det et stort chok at få en diagnose med prostatakræft. Jeg blev prostataopereret i april 2011, og alting gik virkelig godt. I starten efter operationen var jeg nødt til at anvende et kateter. Det var lidt noget rod, så da det blev fjernet, talte jeg med en urolog om, hvordan jeg kunne genoptage mit normale liv så hurtigt som muligt.

Operationen, hvor de fjernede , havde svækket mine , hvilket betød, at jeg ikke kunne stoppe urinstrømmen i starten efter operationen. Jeg fik anbefalet at lave øvelser og at anvende beskyttelse designet specielt til mænd. Det var lidt underligt at tage det på i starten, men de var meget diskrete. Selv om beskyttelsen ikke kunne ses, besluttede jeg at være åben omkring det.
 
Jeg har lært, at folk tager pejling efter dig her i livet. Hvis du virker afslappet og åben om ting, reagerer folk på samme måde. Det betyder dog ikke, at jeg ligefrem reklamerer med min tilstand, men hvis emnet kommer op, prøver jeg på ikke at virke flov. Jeg omtaler det som et forhold i livet, som jeg bare har lært at håndtere.
 
Jeg sørger for at lave mine øvelser, og jeg er blevet min egen personlige træner. Og den store indsats har givet resultater. Jeg vil ikke påstå, at det er hurtig genoptræning, men eftersom det går støt fremad, fortsætter jeg. Mit mål er at klare 3-4 timer uden at skulle på toilettet og at klare mig uden beskyttelse. Jeg er der ikke helt endnu, men alt i alt føles det rart at have fået en stor del af mit liv tilbage.