Bækkenbundsøvelser

Blærekontrol kan forbedres med de rigtige øvelser. Bækkenbundsøvelser også kaldet Kegel-øvelser kan hjælpe dig med at forhindre, reducere eller styre dine problemer med ufrivillig vandladning.

Bækkenbundsøvelser

Find dine bækkenbundsmuskler

Bækkenbundsøvelser forbedrer bækkenbundsmusklerne og hjælper dig bevare kontrollen over din svage blære og urinstrøm. Men først skal du lære, hvordan du finder dine bækkenbundsmuskler. En god måde er at prøve at stoppe eller reducere urinstrømmen, mens du lader vandet. De muskler, som du bruger til det, er dine bækkenbundsmuskler.

At stoppe og reducere urinstrømmen er ikke en bækkenbundsøvelse og må ikke bruges som en øvelse, da det kan forstyrre den normale tømningsrefleks. Det er kun en metode til at finde de rigtige muskler.

Hvis du har svært ved at finde de rigtige muskler, kan du spørge en fysioterapeut, som er specialiseret i .

Råd til begyndere

Hvis bækkenbundsøvelser er nyt for dig, kan du gøre dem, mens du ligger ned. I starten er dine muskler ikke stærke nok, så der er ingen grund til også at skulle modarbejde tyngdekraften. Når du ligger ned, er det også lettere at føle, at de rigtige muskler virker, og at de bliver knebet sammen så meget som muligt. Prøv at finde den mest behagelige stilling. Du kan ligge ned med bøjede knæ og fødderne på gulvet eller med dine ben på en pude eller et stolesæde.

Når du er klar til flere

Vi har sammensat nogle øvelser til dig her på TENA Men. Du kan finde øvelserne her

Relaterede artikler

Inkontinens - En introduktion

En ud af fire mænd over 40 år* lider af ufrivillig vandladning, også kaldet inkontinens. Den bedste metode til at finde en løsning er at lære mere om inkontinens.