Inkontinens - En introduktion

En ud af fire mænd over 40 år* lider af ufrivillig vandladning, også kaldet inkontinens. Den bedste metode til at finde en løsning er at lære mere om inkontinens.

En ud af fire mænd lider af ufrivillig vandladning
* Baseret på en spørgeundersøgelse udført af SCA i 2012 blandt mænd over 40 i USA, Storbritannien, Tyskland, Italien, Rusland og Mexico. Data foreligger, men er ikke udgivet.

De mest almindelige typer inkontinens

Der er flere forskellige typer , men de mest almindelige er og dryp (også kaldet efterdryp). Det er ikke ualmindeligt at have en kombination af disse to typer. Andre typer inkontinens er (ufrivillig vandladning, når man har en fuld blære, som ofte skyldes en forstørret prostata) og . Den bedste måde at afgøre, hvilken type du har, er at tale med en læge, som kan hjælpe dig med at finde den rigtige behandling. En snak med en læge kan også hjælpe dig med at afgøre, om den ufrivillige vandladning er en bivirkning forårsaget af andre problemer.

Tranginkontinens

henviser til med en intens trang til at lade vandet. Der er flere ting, som kan forårsage denne tilstand. En af hovedårsagerne er, når detrusormusklerne, som er frivillige muskler i lukkemusklen, er overaktive og forårsager ufrivillige sammentrækninger. Dette sender nervesignaler til hjernen og får dig til at føle, at du skal på toilettet, når du ikke ønsker det. I nogle tilfælde kan det skyldes en blæreirritation fra en infektion eller nyresten. Det kan også udvikles som en komplikation fra en nerve- eller hjernerelateret sygdom (et slagtilfælde, Parkinsons sygdom eller multipel sklerose).

Stressinkontinens

henviser til på grund af et pres på blæren (som når du hoster, griner eller nyser). Lukkemusklen eller bækkenbundsmusklerne og de ledbånd, som støtter blæren, er for svage til at holde urinen tilbage. Denne type forekommer hovedsagligt hos kvinder, men ca. 1 % af mænd kan udvikle det efter prostataoperation.

Sådan får du det bedre

Der er forskellige måder, du kan forbedre din blærekontrol på. Bækkenbundsøvelser og ændring af visse ting i din kost er to veje at gå. Den bedste metode til at genvinde kontrollen er at tale med din læge, så du kan finde den bedste løsning for dig.

Du kan også lære mere på vores sider om øvelser og tips og råd.

Vælge det rigtige produkt

Det er afgørende at vide, hvilke produkter der fungerer bedst for dig. Gennem årene har vi hjulpet millioner af mænd over hele verden med at håndtere deres og føle sig i kontrol. Du kan slutte dig til dem ved blot at vælge det rigtige absorberende produkt til dine behov.

* Baseret på en spørgeundersøgelse udført af SCA i 2012 blandt mænd over 40 i USA, Storbritannien, Tyskland, Italien, Rusland og Mexico. Data foreligger, men er ikke udgivet.