Et sikkert hjem for ældre

Et sikkert hjem for ældre

Som plejer af din pårørende kan du mere end nogen anden hjælpe dem med at forblive mobile. Og det er vigtigt, fordi mobilitet hjælper dem med at forblive uafhængige.
 
Ved at tilbringe tid med dem i deres/dit hjem kan du blive opmærksom på risici og forhindre ulykker, som kan true deres mobilitet. Her er nogle ting, som du kan gøre. 
 
Først skal du overveje, om de lider af noget af følgende:
  • Mobilitetsproblemer
  • Balanceproblemer
  • Dårligere motoriske færdigheder
  • Synsproblemer
  • Demens, forvirring eller andre mentale begrænsninger
Hvis din pårørende har nogen af ovenstående problemer, kan du prøve at forestille dig, at du er hende eller ham. Prøv at bevæge dig rundt i deres hjem, sådan som de ville. Kontrollér gulve, gulvtæpper og løse tæpper – er de glatte? Gå op ad trapper, som din pårørende bruger. Kontrollér, om deres sko eller indesko kan stå godt fast. Er gelænderet solidt? Er det let for dem at komme på toilettet? Og kan din pårørende komme sikkert ind og ud af badekarret eller brusebadet?  

Den største fare

Fald er den største fare for en ældre persons mobilitet. Fald kan let føre til brækkede knogler, blå mærker og en konstant frygt for at falde igen. Ældre knogler brækker lettere end yngre knogler, og de heler langsommere og ikke så godt. Fald er en stor årsag til alvorlige skader, især hvis de forekommer i køkkenet eller på trapper, så forsøg så vidt muligt at forebygge dem. Hvis din pårørende mister sin mobilitet, bliver et stort problem. Det er, fordi de måske ikke længere selv kan komme på toilettet.

Hvad du kan gøre?

Foretage ændringer i deres hjem for at reducere risici for, at din pårørende falder. Købe og installere passende produkter og hjælpemidler – ting, der vil gøre det muligt for hende eller ham at bevæge sig trygt og sikkert rundt. 
 
Download TENAs sikkerhedstjekliste (PDF) for at få en mere udførlig vejledning i at gøre dit hjem faldsikkert.

Bestil en gratis prøve

Find de TENA produkter, der er bedst for din pårørende