Inkontinens og hygiejne

Inkontinens og hygiejne

Renlighed er en vigtig del af at pleje en person med . Det er også et område, hvor du kan gøre en stor og positiv forskel for personens velvære og komfort. 

Hvorfor er hygiejne så vigtig?

Ældre hud er allerede skrøbelig. Og kan svække den endnu mere. Det kan ske, hvis fugt fra urin og/eller afføring forbliver på din pårørendes hud. Huden er muligvis ikke i stand til at danne en beskyttende barriere. Det kan medføre, at huden begynder at blive nedbrudt. Når der er brud på huden, kan bakterier trænge ind og forårsage et generende udslæt.

Hvorfor ikke almindelig sæbe?

Du vil måske forvente, at regelmæssig vask vil løse problemet. Men hvis du vasker din pårørendes hud tit med almindelig sæbe og vand, kan det gøre situationen værre. Vask med almindelig sæbe kan udtørre huden og svække den endnu mere. Det kan medføre et udslæt, som kombineret med kan svække hudens evne til at forhindre infektion. 
 
Disse ting lyder ikke særligt rare, og du kan heldigvis gøre meget for at pleje din pårørendes hud godt.

Hudplejetip til dig og din pårørende

Mange plejere synes, at brug af produkter uden skyl i stedet for almindelig vask med sæbe og vand har gjort deres rutiner lettere. Disse produkter giver også ældre hud en pause fra konstant vask med vand, som kan være udtørrende. 
 
Vores TENA vaskecreme er et mildt vaskeprodukt uden skyl med den øgede fordel, at det også fugter og beskytter ældre hud.
 
Det vil måske overraske dig at høre, at der også findes shampoo, der ikke skal skylles ud. Det er en stor hjælp for plejere, hvis pårørende tilbringer størstedelen af tiden i sengen. Prøv at bruge vores TENA Shampoo Cap til at få din pårørendes hår til at dufte og føles rent.
 
Det er ingen nyhed, at kan forårsage ubehagelige lugte, der efterfølgende kan gøre din pårørende selvbevidst eller dårligt tilpas. Men det er vigtigt ikke at bruge produkter med store mængder parfume, der bare maskerer lugten. Vores TENA hudplejeserie uden skyl vil ikke kun hjælpe din pårørende med at føle sig opfrisket, men vil også kontrollere og fjerne lugte. 
 
For at gøre din pårørendes hygiejnerutine endnu lettere kan du bruge multifunktionsprodukterne i vores TENA shampoo og bade-sortiment. Du kan nøjes med ét produkt, så du kan pleje din pårørendes hud og hår på samme tid.
 
Med flere forskellige typer engangsservietter ved hånden kan du forenkle og lette din pårørendes daglige hygiejnerutiner. 
 
  • Engangshåndklæder kan være med til at reducere risikoen for at sprede infektioner, hvilket somme tider kan forekomme med almindelige håndklæder, der bruges flere gange.
  • Engangsvådservietter er yderst praktiske og en hurtig og nem måde at blive frisket op indimellem brusebade, eller når du hjælper din pårørende med at skifte sine inkontinensprodukter.
Nedenfor kan du finde flere oplysninger om vores særligt formulerede TENA . Med dem bliver din pårørendes hygiejnerutine både hurtig og enkel. Deres særlige tekstur og bløde materiale renser og lindrer din pårørendes sarte hud. 
 

En praktisk tjekliste

Det er godt at have det rigtige udstyr parat til at vaske din pårørende, når der er behov for det. Nedenfor er en liste over ting, som er vigtige at have ved hånden enten hjemme eller ude i byen. Med disse produkter kan du altid hjælpe din pårørende med at føle sig ren og godt tilpas. 
 
  • Engangsvådservietter (til hurtig rengøring) og engangshåndklæder, når der bruges vand
  • Engangshandsker
  • Ekstra , ekstra produkter til beskyttelse mod (trusser eller underbukser i tilfælde af uheld enten hjemme eller ude i byen) 
  • Skånsomme renselotioner eller vaskeprodukter til brug sammen med vand eller løsninger uden skyl (især hvis din pårørende har hyppige uheld, eller I ikke er hjemme hos jer selv)
  • Ekstrastore plastikposer (til snavset tøj og/eller brugte inkontinensprodukter)