Bekæmp lækager med bækkenbundsøvelser

Den mest effektive træning

Vidste du, at blot fem minutters bækkenbundstræning hver dag kan reducere markant – eller måske endda få den til at gå helt væk? Når du først har lært, hvordan du skal gøre, kan du lave øvelserne hvor som helst, når som helst, og det er aldrig for sent at begynde.
, trin-for-trin:
 
  • Start med at lave øvelserne, imens du ligger på gulvet. Det gør det nemmere at knibe effektivt. 
  • For at isolere musklerne skal du starte med at knibe med musklerne omkring anus. Herefter fortsætter du med at knibe omkring vagina og urinrøret. Bliv ved med at knibe, som om du holder noget fast oppe i din vagina. Dine baller og lår skal være afslappede. Knib i 2 sekunder og slap af i 2 sekunder. Gentag så mange gange du kan.
  • Styrkende knib. Knib med bækkenbundsmusklerne så meget du kan. Bliv ved med at knibe i 5 sekunder. Slap af i 5 sekunder. Gentag 5-10 gange. 
  • Udholdende knib. Knib ved medium styrke så længe du kan. Prøv at knibe i 60 sekunder. Gør dette hver gang du har afsluttet en omgang styrkende knibeøvelser. 
  • Hurtige knib. Knib så meget du kan i 2 sekunder. Slap derefter af i 2 sekunder. Gør dette 5-10 gange om dagen – også hver gang du kan mærke, at du skal nyse, hoste eller begynder at grine.