Sådan tackler du ufrivillig vandladning og intimitet

Ja – du kan stadig have et godt sexliv

Urinlækage under samleje er mere almindeligt, end du tror, og det kan ske for kvinder i alle aldre. Mængden og hyppigheden af lækager varierer meget og afhænger af den type , du har, men du kan gøre forskellige ting for at reducere eller endda helt undgå dem. Det vigtigste råd er nok at snakke med din partner om det. Det er nemmere at nyde intimiteten i et forhold, hvis man stoler på og forstår hinanden.
 
Sådan undgår du urinlækager under samleje:

  • Tøm blæren. Hvis du tømmer blæren før samleje, kan du reducere risikoen for og mængden af lækage markant. Det hjælper også tit at undgå drikkevarer såsom te, kaffe og alkohol.
  • Styrk bækkenbunden. Undersøgelser har vist, at kvinder, som regelmæssigt laver , har færre lækager under samleje. Styrkelse af bækkenbundsmusklerne kan også give dig mere intensive orgasmer. 
  • Prøv en anden position. Visse samlejepositioner skaber mindre tryk på blæren og urinrøret.

Tal med din læge. Måske synes du at det er pinligt, men vær ikke bange for at tale med din læge om urininkontinens under samleje. Urininkontinens kan behandles, og din læge kan give dig praktiske råd eller sende dig videre til en specialist.