6 tips til at håndtere inkontinens, når du motionerer

Livet med er fuldt af udfordringer. Motion er en af dem. Uanset om du deltager i en yogaklasse, løfter vægte i fitnesscentret eller bare løber, kan forekomme hvor som helst og når som helst for kvinder i alle aldre. Men det behøver ikke at afholde dig fra at få den motion, du har brug for.  

Hvorfor lækker jeg urin, når jeg motionerer?

mens du løber eller motionerer er for det meste forårsaget af . kan også forekomme, når du griner, nyser eller blot rejser dig op – grundlæggende alle former for aktivitet, der kræver en fysisk anstrengelse, også selvom det er utilsigtet. Selvom det kan forekomme for kvinder i alle aldre, er det mest almindeligt, efter man har født. Her er et par nyttige tip til, hvordan du kan håndtere ufrivillig vandladning, mens du motionerer, og forblive aktiv. 
 
1. Styrk din bækkenbund med  
 
Bækkenbundsøvelser er en af de mest effektive måder til at forbedre og vedligeholde tarm- og blærefunktioner. En svag bækkenbund kan øge risikoen for , når du motionerer, men ved at bruge bare fem minutter om dagen på bækkenbundsøvelser kan du reducere inkontinens betydeligt. Se vores trinvise guide her. Eller endnu bedre, download vores app til bækkenbundsøvelser.  
 
2. Tænk over, hvad du drikker 
 
Selvom det er vigtigt at være velhydreret, især når du dyrker motion, kan du overveje at afholde dig fra koffeinholdige drikke (f.eks. kaffe, sodavand, te), før du træner. Koffein kan forårsage en følelse af trang og medføre hyppigere toiletbesøg. 
 
3. Brug et pessar eller en tampon 
 
En tampon kan støtte urinrøret, og det kan hjælpe med at forhindre ufrivillig vandladning på grund af stressinkontinens. Et pessar, som normalt anvendes af kvinder med nedsunken livmoder til at holde livmoderen på plads, og til en vis grad spiraler, der støtter urinrøret, kan også reducere stressinkontinens. 
 
4. Brug beskyttende inkontinensbind eller trusser
 
Det siger sig selv, at hvis du har ufrivillig vandladning, vil vores diskrete inkontinensprodukter yde den bedste beskyttelse ved at forhindre lækage og dårlig lugt, og samtidig gøre det muligt for dig trygt at træne hårdt på løbebåndet. 
 
5. Genoptræn din blære
 
Tag kontrollen over din blære, og lad være med at løbe på toilettet, hver gang du føler trang til at tisse. Lige som alle andre af kroppens muskler, kan blæren trænes. Prøv at forlænge tiden inden toiletbesøg og bliv gradvist bedre til at vente i længere og længere tid.  
 
6. Tøm din blære  
 
Hvis du oplever ufrivillig vandladning, mens du motionerer, kan du prøve at vænne dig til at tømme blæren, før du træner. Hvis du vælger mad, som er god for fordøjelsessystemet, kan det også hjælpe dig med at undgå pinlig tarmluft eller føle dig oppustet inden din træning.  

Uanset hvad du gør, skal du ikke holde op med at motionere.

Som du kan se, er der mange måder, du kan håndtere og samtidig leve et aktivt liv. Ved at ændre nogle af dine vaner og bruge vores beskyttende inkontinensprodukter kan du have tillid til, at du kan gøre, hvad du har lyst til, og være dig selv.