Ofte stillede spørgsmål

Nedenfor er nogle af de hyppigst stillede spørgsmål om .

Mine symptomer er anderledes end hvad jeg har læst om på TENA Lady webstedet. Hvad skal jeg gøre?
Vi har beskrevet de mest almindelige former for ufrivillig vandladning/inkontinens på TENA Lady, så det er muligt, at vi ikke har omtalt nøjagtigt de symptomer, som du har. Det bedste du kan gøre, er at tale med din læge. Han eller hun vil være i stand til at råde dig omkring din situation. Du kan finde nogle tips på siden om Hvad skal jeg spørge min læge om.
Jeg troede, at ufrivillig vandladning kun berørte ældre mennesker?
Ufrivillig vandladning er meget almindelig. Faktisk oplever en ud af tre kvinder over 35 år . Graviditet, fødsel og overgangsalder er medvirkende faktorer, og kost og livsstil kan også spille en rolle. Du kan læse mere om de forskellige typer og årsager til inkontinens i afsnittet om inkontinens.
Så hvad kan jeg gøre ved ufrivillig vandladning?
Der er mange forskellige typer og årsager til , så det er en god ide at tale med din læge for at finde ud af årsagen bag din ufrivillige vandladning. Vi anbefaler også bækkenbundsøvelser. De kaldes også knibeøvelser, og de er en virkelig effektiv måde at forhindre, mindske og slippe af med lækager for de fleste kvinder. Det er vigtigt at være konsekvent og træne din bækkenbund hver dag, hvis du kan. Du kan finde råd om øvelser på siden om styrkelse af bækkenbunden. Husk at være tålmodig med , det tager normalt omkring tre måneder, inden man ser nogen forbedringer. I mellemtiden kan TENA Lady produkter tilbyde dig diskret beskyttelse mod lækager og lugt. Prøv det selv og bestil en gratis prøve.
Vil knibeøvelser og bækkenbundsøvelser faktisk hjælpe med at forbedre min ufrivillige vandladning?
Alle mennesker er forskellige, men hvis du træner din bækkenbund dagligt, vil du normalt se en lille forbedring efter tre måneder. Hvis du ikke ser en forbedring, eller ikke føler dig sikker på, hvordan du gør, bør du tale med din læge eller en særlig fysioterapeut. Du kan finde råd om træning på vores side om styrkelse af bækkenbunden.
Kan man reducere ufrivillig vandladning ved at drikke mindre?
Nej. Hvis du drikker for lidt, vil urinen bare blive mere koncentreret, hvilket kan irritere blæren, så du skal lade vandet hyppigere. Drik som du plejer, men tænk over, hvad du drikker. Alkohol har en vanddrivende virkning og koffein irriterer blæren. De kan begge medføre en følelse af trang og behov for at gå på toilettet hyppigere. Så nyd alkohol og koffeinholdige drikke med måde. Det kan også hjælpe at undgå at drikke for meget, inden du går i seng. Læs mere på vores side om sunde livsstilsvalg og inkontinens.
Det gør mig nervøs at rejse. Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan finde et toilet?
Ufrivillig vandladning bør ikke afholde dig fra at nyde de ting i livet, som du holder af. Det bedste råd er at have en plan. Begynd med at finde det rigtige TENA Lady produkt, som kan hjælpe dig med at føle dig sikker, tør og frisk, uanset hvor du tager hen, og sørg for at have ekstra i din håndbagage eller håndtaske. Du kan også hjælpe med at reducere ved at træne din bækkenbund. Læs mere på siden om og situationer.
Vil jeg have lækager, når jeg har sex?
Der er flere ting, som du kan gøre for at få ro i sindet under intimt samvær. Undgå drikke som f.eks. sodavand, alkohol og kaffe, og tøm din blære før sex. er også en god måde at styrke din blære på og undgå . De har også den ekstra fordel, at de kan øge den seksuelle nydelse, så kom bare i gang. Læs mere på vores side om hvordan du håndterer ufrivillig vandladning og intimitet.
Lad os gå et skridt tilbage og se på, hvordan blæren fungerer.
Når du spiser eller drikker, absorberer kroppen væske. Dine nyrer filtrerer derefter affaldsprodukterne fra og producerer urin, som passerer ind i blæren i en konstant strøm. Når blæren er fuld, sender den et signal til hjernen, at det er tid til at gå på toilettet. Når du er på toilettet, og du beslutter at tømme blæren, sender hjernen et signal til blæren om at trække sig sammen og til bækkenbundsmusklerne om at slappe af, så urinen kan passere. Alle mennesker er forskellige, men i gennemsnit har de fleste mennesker brug for at lade vandet 4 til 7 gange om dagen og sommetider en gang om natten. Du kan læse mere i afsnittet om inkontinens.
Hvilket TENA produkt skal jeg bruge?
Vi har mange virkelig gode produkter, som alle har det formål at hjælpe dig med at føle dig sikker, tør og tryg hele dagen. Fra trusseindlæg til små lækager til trusser til sikker og diskret beskyttelse – find det produkt, der passer bedst til dit behov i vores produktafsnit.
Hvorfor TENA Lady, kan jeg ikke bare bruge mine hygiejnebind?
Selv om de kan ligne hinanden, er TENA Lady produkter specifikt designet til hurtigt at absorbere urin, som er tyndere og kommer ud i større mængder end menstruationsblod. De er også designet til at beskytte dig mod den lugt, der dannes, når bakterier i urinen nedbrydes. Prøv det selv og bestil en gratis TENA Lady prøve.
Er det sikkert at bruge jeres produkter?
Ja. TENA Lady produkter beskytter ikke kun mod og lugt, de absorberer også hurtigt væske og forbliver tørre, så din hud er tør, glad og sund. Vi bruger altid dedikerede specialister med mange års erfaring inden for hudsundhed og toksikologi, som omhyggeligt udvælger, vurderer og godkender alle vores råmaterialer. Vi benytter os også af viden og ekspertise fra universiteter og organisationer, og vi arbejder tæt sammen med vores leverandører for at sikre den højeste kvalitet for alle vores materialer og produkter. Du er velkommen til at kontakte os, hvis du har flere spørgsmål.
Hvordan bortskaffer jeg mine TENA Lady bind?
Du bør smide dine TENA bind i affaldsspanden eller i en affaldspose til hygiejnebind, hvis en sådan findes. Tænk på miljøet og lad være med at komme dem i toilettet. Med de fleste TENA Lady produkter kan du bruge plastikomslaget fra dit nye bind til at kassere det gamle.