Det ser ud til, at du befinder dig i <country>

Find lokale oplysninger på din TENA markedsside.

Om inkontinens

Stock photo - Posed by model.

TENA Women Lifestyle,

Inkontinenstyper og deres årsager.

Ufrivillig vandladning. Det er dét, inkontinens handler om. Men vidste du, at der findes forskellige typer urinlækager og forskellige årsager?

Lær din tilstand at kende

Mange millioner mennesker har ufrivillig vandladning. Men mange af disse mennesker ved ikke ret meget om det. Det er ærgerligt, for viden om årsagerne til inkontinens – og de forskellige inkontinenstyper – gør det nemmere at tackle tilstanden og blive ved med at leve livet fuldt ud. 
 
Hvis du for eksempel ved, at du lider af stressinkontinens, kan du med fordel lave "hurtige knib" regelmæssigt. Hvis du lever med tranginkontinens, kan du træne blærens evne til at holde på vandet, hvilket betyder, at blæren bliver i stand til at holde på større urinmængder. Du kan træne dette trin-for-trin og øge tidsrummet mellem vandladningerne (forsinkelse af vandladning).  
 
Uanset årsag eller type er det vigtigt, at vi snakker åbent om og anerkender inkontinens. Start med at snakke med din læge om det, næste gang du ser ham eller hende. Vi har lavet en liste med spørgsmål, som du kan tage med dig